Pura Vida – Pim de Bruijne

Pura Vida trekt jaarlijks 5.000 bezoekers op een betoverende locatie

Op de laatste zaterdag van augustus komen duizenden muziekliefhebbers naar de zuidoever van het Oldambtmeer in Blauwestad. Lopend, varend of fietsend stromen de mensen naar de rand van het water, dat vol ligt met bootjes van omwonenden. Op de oever staat een groot podium, dat bezet is door de leden van het Noord-Nederlands Orkest (NNO) en tevens ruimte biedt aan gastartiesten. Het is de formule van Pura Vida; een gratis te bezoeken openluchtconcert dat zijn weerga niet kent in Noord-Nederland.

‘In 2015 organiseren we alweer de negende editie van het concert,’ vertelt bestuursvoorzitter Pim de Bruijne. ‘Vorig jaar, hoewel het weer niet eens zo fantastisch was, telden we ruim 5.000 muziekliefhebbers.’ Ook in 2008 opende het evenement traditiegetrouw met het Grunnens Laid – het Groningse volkslied – dat massaal werd meegezongen door het publiek. De combinatie van klassieke en popmuziek kwam ook tijdens deze editie weer goed uit de verf. Na werken van Rossini, Ravel en Wagner, kregen de dames Monique en Suzanne Klemann van Loïs Lane de toeschouwers in extase met hits van ABBA.

‘Pura Vida richt zich op een breed publiek,’ aldus Pim de Bruijne. ‘We hebben twee doelstellingen. Ten eerste: promotie van Blauwestad. Een prachtig gebied met water en natuur waar heerlijk gewoond en gerecreëerd kan worden. Ten tweede willen we een waardevolle aanvulling zijn van het cultuuraanbod in de regio.’ Elk jaar wordt het festival weer mogelijk gemaakt met behulp van bijdragen van de Provincie Groningen, Gemeente Oldambt en diverse sponsors uit het bedrijfsleven en bankwezen. ‘Onze sponsors hebben faciliteiten zoals een eigen tribune. Daarnaast is er een VIP-ruimte waar men in de pauze en na het concert kan netwerken. Het is natuurlijk een prachtig evenement om je relaties mee naartoe te nemen. Een unieke locatie met een bijzondere sfeer.’
 

CultuurWerkt

Het concert heeft veel potentie om publiek uit een wijdere omgeving aan te trekken. Er liggen kansen in de combinatie met een aantal andere activiteiten. Zo kunnen er verschillende arrangementen worden samengesteld. Coördinatie van deze arrangementen zal worden verzorgd door De Compagnons van Zuid en Oost Groningen. Zo ook de promotie van het Pura Vida-concert en Pura Vida-arrangementen via diverse communicatie-inspanningen.