25 okt

Digital Change Makers ontwikkelen Digitale Toolkit

Richard Branson zei het al:“In dit digitale tijdperk maakt het niet uit of je nu in een appartement in London woont of in de Caribbean; er liggen kansen voor ondernemers”.
Digitale technologieën hebben een revolutie teweeggebracht in onze manier van leven en werken. Het is daarom van cruciaal belang dat ondernemers in staat gesteld worden hun digitale vaardigheden te actualiseren. Reden voor een internationaal team van bedrijfsadviseurs, trainingsorganisaties en Noorderpoort beroepsonderwijs een project op te zetten met als titel “Digital Change Makers”

Donderdag 22 oktober jl. was het zover. Het Digital Change Makers project werd afgesloten met een webinar, waarbij twee concrete resultaten van dit door het Erasmus+ Programma gesteunde project geïntroduceerd werden bij een groot publiek: de Good Practice Guide en de Digital Toolkit. Daarin zijn de beste digitale tools geselecteerd voor startende ondernemers, MKB en hun coaches, docenten en trainers.

Verder wordt ingegaan op hoe je deze op de beste manier gebruikt in je (startende) bedrijf en hoe je jouw onderneming stevig verankert in de digitale ruimte! Ieder tool wordt behandeld volgens een vast stappenplan: een korte omschrijving, de voor- en nadelen, wat kun je van anderen leren en aan de slag ermee.

Na een korte inleiding van presentatrice Eva Hoitzing (internationaal project coördinator bij Noorderpoort) gaf docent ondernemerschap René Kolenberg een uitgebreide toelichting over het gebruiksgemak van de Good Practice Guide en de Toolkit met daarbij een aantal praktische voorbeelden. Verder ging René in op een online training om te werken met deze digitale tools. Al deze informatie is te vinden op www.digitalchangemakers.eu

Bijdrage Ondernemersacademie

Hierna volgde een live interview met Reinout Cremer, oud-student van de Ondernemersacademie Oost-Groningen en coach/presentatietrainer Chris Alfons, over het gebruik van digitale tools en het starten van een eigen bedrijf.

De webinar werd afgesloten met een toelichting van Rob Heilijgers, projectleider van de Ondernemersacademie Oost-Groningen, een initiatief van ondernemersorganisatie De Compagnons.

Dit samenwerkingsproject met naast De Compagnons als partners Noorderpoort, diverse regionale ondernemersorganisaties, de Rabobank Groningerland en de gemeente Stadskanaal, heeft tot doel studenten met ondernemendheid als competentie op weg te helpen richting ondernemerschap.

Het leertraject van negen maanden omvat een intensief leerprogramma met veertien workshops, gegeven door ondernemers, een individuele coach uit het bedrijfsleven voor iedere student en drie netwerkbijeenkomsten.

De door Digital Change Makers gerealiseerde Toolkit met een praktisch overzicht van twintig digitale tools, die het bedrijfsleven ter beschikking staan, is bij uitstek geschikt als lesmateriaal voor de ondernemers in spe, aldus Rob. Voldoende reden om in december al een workshop hiervoor in te lassen!

Voor meer info: www.digitalchangemakers.eu

Foto:
Presentatrice Eva Hoitzing in gesprek met oud-student Reinout Kremer van de Ondernemersacademie en presentatietrainer Chris Alfons.