Bestuur

Voorzitter Boudewijn Rosman is architect/eigenaar van 1:1 architecten (lees: 1 op 1 architecten), een landelijk opererend architectenbureau voor particulieren, bedrijven en ontwikkelaars.

Penningmeester Geert Nuus is ex CEO bij Smurfit Kappa en is actief in Senior Management & Strategy.

Secretaris Hilde van Ree is directeur geweest van Woonstichting Groninger Huis in Zuidbroek. Een echte plattelandscorporatie met woningen verspreid over 12 dorpen en 4 gemeenten. Voor Groninger Huis is het belangrijk dat de dorpen vitaal en leefbaar blijven. Hier is ze per 1 juli opgevolgd door Laura Broekhuizen.

Bestuurslid Cor Zijderveld is voorzitter van Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta (SBE) en van Eemsdelta Green. In het Groninger Gasberaad vertegenwoordigt hij de (grotere) bedrijven in de Eemsdelta en de industrie. Cor is lid van diverse besturen in de provincie Groningen. Hij was tot zijn pensionering directeur van AkzoNobel Delfzijl en Chemiepark Delfzijl.

Bestuurslid Hiltje Kamminga is eigenaar van Adrie Consulting. Zij coacht en adviseert als het gaat om bedrijfsvoering, personeelsmanagement en carrière-begeleiding bij (para)medici, individuele werknemers van verschillende organisaties zowel binnen als buiten de medische sector, en privé personen. In alle gevallen wordt gewerkt met de drie a’s van Aandacht, Ambitie en Actie. Hiltje Kamminga werkte lange tijd als fysiotherapeut en daarna, ruim 15 jaar, als manager bij de grootste praktijk voor fysiotherapie van Noord-Nederland.

Bestuurslid Jorg Rotman is als belastingadviseur eigenaar van Syntaks. Daarnaast is hij mede eigenaar van Pander en Lier, een bedrijf dat werkgevers terzijde staat in hun zoektocht naar de juiste kandidaten en werkzoekenden helpt aan passende banen: met flexibel of vast contract, op uitzend- of payrollbasis.

Sinds 1 april 2020 is Gert Klooster de nieuwe projectleider van De Compagnons.  Zijn loopbaan begon in de journalistiek en werd gevolgd door het ondernemerschap en aansluitend diverse strategische advieswerkzaamheden voor de publieke sector. Ook is hij regelmatig dagvoorzitter en presentator bij bijeenkomsten waaraan beslissers uit overheid onderwijs en bedrijfsleven deelnemen.

Zijn voorganger Rob Heilijgers is werkzaam geweest als product- en marketing manager in de farmaceutische industrie, was eigenaar van een bedrijf in medische apparatuur, runde een import, groot- en detailhandel van Britse producten en startte ongeveer tien jaar geleden een projectbureau dat opdrachten uitvoert voor bedrijfs- en organisatieleven en overheid. Rob blijft betrokken bij De Compagnons vanwege zijn rol bij de Ondernemersacademie.